The house recast

[ad_1]

The homeowners, a retired pair, approached Studio Ben Allen to reconsider the piecemeal rear façade of their close of terrace Victorian home in north London and to offer a new kitchen area and two new bogs – a single to be on the ground flooring and accessible. The architects had been eager to take into account how the extension could exhibit exemplarily use of pigmented patterned concrete as both equally construction and architectural complete. Eco-friendly patterned columns and beams generate a framework for the salmon color structural wall panels of the initially-flooring bathroom. Internally the use of pigmented concrete proceeds – with stairs, counters, sink, floors, benches, bathtub and washbasin all cast in pigmented concrete. A next topic is the use of louvered vaulted ceilings with provide diffuse gentle down into both equally the kitchen area and toilet. A double peak room connects the new ground flooring areas with a new mezzanine on the very first flooring which in turn is related to the major stair. This void allows mild to penetrate deep into the dwelling while also generating visual and aural connections through the property.
The creativeness! The curves! The colors!

Venture Crew: Ben Allen, Omar Ghazal (job chief) / Structural Engineer: Entuitive / Landscaping: Daniel Bell Landskap / Structural and exterior concrete: Cornish Concrete / Interior Concrete: Concreations / Metalwork: Fish Fabrications / Images: French+Tye

[ad_2]

Resource connection

Angela M. Arriola

Next Post

What Are Witches Stairs? The Home Design Choice, Explained.

Thu Jun 23 , 2022
[ad_1] At the time on a time, the TikTok local community was shook to their core immediately after a video clip of “witches stairs” went viral on the application. If you’re not familiar with the term, no problems mainly because over the decades, these not-so-widespread stairs have surely taken a […]